5.12.11

פירושקי (כיסונים מטוגנים) במגוון מליות




פירושקי הוא הסמבוסה של הרוסים. האוכל הבסיסי הוא אותו אוכל בכל העדות, השינויים הם בתיבול ובחומרי גלם שהיו זמינים במקומות שונים. הפעם אתן את מתכון של פירושקי בבצק שמרים שטוגן ,אומנם לרב אני מעדיפה אפיה ואת הפירושקי הללו ניתן לאפות אבל הפריכות שונה.
 להכנת הבצק
 ½ ק"ג קמח
1כף שמרית+ 1 כף משפר אפיה
1 ביצה מעט מלח
1 כפית סוכר
½ כפית פלפל לבן
300 מייל חלב פושר/ניתן להשתמש במים( כוס וחצי, להתחיל עם כוס ורבע ולהוסיף לאט עד בצק נעים)
25 גר` חמאה רכה /רבע כוס שמן
 ההכנה
מערבבים את החומרים היבשים מוספים חלב וחמאה ולשים לבצק רך ונעים,
שמים בקערה משומנת ומשמנים בעזרת ספרי שמן את הבצק מתפחים עד הכפלת הנפח.
מורדים את הנפח בעזרת אגרופים לשים מעט ומתפחים שוב כחצי שעה.
מחלקים את הבצק לכ20 כדורים (ליצרת פירשקי גדולים ניתן לעשות קטנים יותר)
מרדדים לקוטר של כ 16 ס"מ שמים מלית סוגרים לחצי עיגול וסוגרים ע"י צביטות נעזרים בקמח בין האצבעות .
מטגנים בסיר רחב או מחבת עם שמן בגובה של 4 ס"מ בערך, עד הזהבה
*ניתן לאפות מורחים בחלבון ביצה ואופים בחום בינוני עד השחמה.
מלית כרוב
2 בצלים קצוצים דק
חמאה או שמלאץ
חצי כרוב פרוס דק (אני חותכת על המנדולנה)
4 ביצים קשות חתוכות לקוביות גדולות או נקנקיות פרוסות
הכנת המלית הכרוב
  1. מטגנים את הבצל עד שקיפות 
  2. מוספים כרוב ומאדים בסיר מכוסה עד ריכוך
  3. מתבלים במלח פלפל ,ניתן להוסיף קימל. 
  4. מורדים מהאש ומוספים את הביצים או הנקניקיות מקררים היטב 
מלית גבינות
250 גרם גבינה בולגרית 5%
250 גרם גבינה לבנה
50 גרם פרמזן מגורדת(או כל גבינה קשה חריפה אחרת)
1ביצה
הכנת מלית הגבינה
מערבבים ביחד את המצרכים
מלית תפוחי אדמה תפוחי אדמה מקולפים מבושלים במים, מעוכים לפירה חלק, בצל מטוגן, רצוי בשמאלץ. מלח פלפל שחור בנדיבות .
אופציה - תוספת של נקנקיות או קבנוס חתוכים לקוביות. מערבבים הכל  למסה אחידה
מלית פטריות
250גרם פטריות קצוצות
1 בצל קצוץ
4 תפוחי אדמה ההכנה מבושלים ומעוכים לפירה שמיר קצוץ או תמין
מלח, פלפל שחור
הכנת המלית

  1. מטגנים בצל עד שקיפות 
  2. מוספים את הפטריות לטיגון זריז וקצר על להבה גדולה 
  3. מערבבים עם הפירה 
  4. מתבלים במלח פלפל ושמיר 

  


מלית בשר
½ ק"ג בשר קצוץ 
1 בצל קצוץ מטוגן
פטרוזליה ושמיר קצוץ לפי הטעם
מלח פלפל שחור
הכנת מלית בשר                       

  1. מטגנים בצל עד שקיפות 
  2. מוספים את הבשר ומטגנים עד החלפת הצבע של הבשר 
  3. מתבלים במלח פלפל ושמיר
אופציה להוסיף פלפל חריף בשלב טיגון הבצל.

 תהנו 
חברים, בישול הוא יצירה
 עופו על כנפי הדמיון
ומלאו את הפירשקי לפי האהבותכם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה