11.6.12

פטריות כבושות של משה


את משה הכרתי בילדותי עת היינו אוכלים במסעדתו הנוסטלגית במפרץ חיפה מסעדת 'עינת',מסעדת בשרים רומנית , בזמנו משה היה מפנק אותנו בסטייק אגדתי ברוטב שום או פלפלים , ובקבב רומני איכותי ..שפתיים ישקו , והעסקים פרחו משה עזב לחו"ל והמסעדה נסגרה.
לימים שב לארץ ופתח מסעדת בשרים במעלות 'מסעדת הספינה', מסעדה ששמה נישא למרחק ומכל קצוות הארץ הגיעו לטעום את הסטייקים האיכותיים וקבב הרומני , והסלטים שלו היו שם דבר, אל המסעדה הגעתי כאם צעירה עם אישי וילדי. לאחרונה פגשתי את משה במסגרת המחאה, עדיין עם אותו חיוך והומור,אבל כבר בא בימים וממורמר על שעסקיו קרסו בגלל התנהגות שרירותית של רשויות. משה מדי פעם ומפנק אותנו בבשר על האש אכותי וסלטים רומניים מעולים. לפני מספר ימים הודיע שנוסע להביא פטריות שמפניון טריות במחיר מציאה(10 שח לק"ג) מקורותיו עלומים, ברם הסחורה שהוא מביא תמיד הכי טובה שניתן להשיג. ברור שהזמנתי כשאני זוממת לקבל את מתכון לפטריות הכבושות של משה . ואכן מזימתי הצליחה והמתכון לפניכם


ולמתכון :פטריות כבושות בנוסח רומני


מצרכים

2 ק"ג פטריות שמפניון לבנות נקיות,( ניתן להכין עם פטריות יער ,לנגב במגבת ניר לחה)
1 ראש שום, שיניים קלופות ופרוסות
1 ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
4 גבעולי סלרי ללא עלים חתוכים באורך של 2 ס"מ
10 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות גדולות
10 עלי גפן שלמים .

 תבלינים:

 2 כף גרגרי פלפל שחור
1 כף גרגרי פלפל אנגלי
2 כפיות זרעי שומר
1 כפית זרעי כמון, כתושים מעט(אפשר אבקה)
10 ציפורן(לא חובה אבל משדרג)
15 עלי דפנה (השתמשנו בעלים טריים)
1 כף מלח גס לטעום ולהוסיף במידת הצורך)
2 כפות סוכר
8 כפות סויה
½1 כוסות חומץ בין יין או חומץ תפוחים.(לטעמי מספיק כוס חומץ)
½ כוס שמן קנולה/ סויה לא שמן זית

ההכנה

  1. בסיר בעל תחתית עבה קולים את כל התבלינים היבשים.
  2. מוספים את כל יתר המצרכים מערבבים.
  3. מוספים מים עד כמעט כיסוי ומכסים במכסה.
  4. כאשר רותח טעמים את הרוטב ומתקנים תיבול , מנמיכים את האש ומבשלים 6-7 דקות.
  5. ממלאים בדחסות בצנצנת מעוקרות
אפשר להתחיל לאכול כשקר אבל אחרי יום יומים במקרר טעמן משתבח.
ניתן לשמור במקרר במשך תקופה ארוכה (רצוי לכסות במעט שמן)