19.8.14

פשטידת בולונז בבצק ספידי שמרים

לאחרונה הרשת מלאה במתכונים עם בצק ספידי,
בצק שבמחברת של אמי נכתב כבר בסוף שנות השישים, אבל מתחת למתכון יש הערה
*לבצק יותר טעים להוסיף כף שמרים ואין צורך לחכות להתפחה .
*הבצק נח לעבודה ומתאים להכנה  של 37 קטנים או 15 גדולים.
*הבצק אחרי האפייה מאד נימוח ועדין.
*אפשרי לשמור בפריזר ולחמם קלות בטוסטר אובן או בתנור חם.
לאחרונה אני מכינה את הבצק הנ"ל עם קמח מלא, או שיפון
והוא משמש אותי למליות מלוחות או מתוקות .וכבסיס לקישים פשטידות וטארט.
המצרכים לבצק
½2 כוסות קמח רגיל/ מלא/שיפון
כף שמרים יבשים
3/4 כוס שמן קנולה
½ כוס מים פושרים
למלית מתוקה להוסיף כף סוכר או 2 שקיות סטיויה
למלית מלוחה להוסיף ½ כפית מלח .ללוש לבצק נח
למלית מתוקה
אפשר למלא בריבה ממרחים שונים ליצור קורוסונים או כיסונים קטנים
משמש גם כבסיס לטארט או פאי
למלית מלוחה יתאים כל מילוי מלוח בשרי גבינה או קטניות.
הפעם הכנתי פשטידת בולונז, פשטידה שמאד מתאימה לארוחה בחום הכבד לצד סלטים ומשקה מרענן.
למתכון:

*דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: כ-שעה וחצי  *כמות: 6-8 מנות
1 כמות בצק ספידי שמרים מקמח מלא
לרוטב הבלונז
750 גרם בשר בקר טחון
1 בצל גדול, קצוץ
3-6 שיני שום קצוצות
2 ענפי סלרי קצוצות
1 קופסה קוביות עגבניות (400 גר)
1 קופסה רסק עגבניות
לתיבול:
חופן עלי  אורגנו קצוצים /כפית אורגנו יבש
חופן עלי בזיליקום/ כפית בזיליקום יבש
חופן עלי תימין/ כפית תימין יבש
פלפל שחור טחון טרי
מלח
אבקת מרק עוף ביתית לפי הטעם(1 כף בערך)
כפית סוכר  
לרוטב מעל הפשטידה
רוטב מעל
1 ביצה
¼ כוס מים
כף קטשופ
כף רסק עגבניות
מלח, פלפל, אורגנו
לערבב בעזרת מזלג
לעיטור
חופן צנוברים קלויים
חופן תערובת אגוזים
הכנת הבולונז
  • לחמם את שמן הזית במחבת. לטגן את הבצל והשום עד שהבצל הופך לשקוף.
  • להוסיף את הבשר ולבחוש עד שהוא מופרד היטב ומשנה את צבעו.
  • להוסיף את העגבניות ולהוסיף את רסק העגבניות, לבחוש ולהביא לרתיחה.
  • לתבל, להרתיח שוב, להעביר לאש נמוכה ולבשל כחצי שעה.
  • לתקן תיבול ולבשל עוד עשר דקות

הרכבת הפשטידה
  1. לשמן תבנית בקוטר 26/24
  2. לחלק את הבצק לשתיים
  3. לרדד ולהניח בתחתית התבנית. לחורר עם מזלג מעט
  4. לאפות 10 דקות בחום 180 מעלות
  5. להוציא ולצקת את המילית
  6. לרדד את הבצק הנותר ולכסות את המילית בבצק.
  7. ליצור גומה במרכז ליציאת האדים
  8. למרוח את הרוטב
  9. לעטר בשאריות הבצק ובצנוברים והאגוזים
  10. לאפות כחצי שעה בחום של 180 מעלות עד שהפשטידה זהובה.
  11. לקרר כרבע שעה לפני הפריסה.


להגיש לצד סלטים וחמוצים
                                                 תהנו
אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים?
הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם?
אשמח לתגובות ורשמים.
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי?
אתם מוזמנים להרשם לקבלת עדכונים בקוביה מצד ימין למעלה.