21.7.16

סדנה להכנת פסטרמה הודו ביתית

פסטרמה ביתית עסיסית על פרוסת לחם טריובלוויית זיתים טובים שמכינה חברתי סובחיה (חריף אש, אבל הכי טעימים לדעת כל הטועמים) זו חוויה נעימה לחייך. מתכון לפסטרמה ביתית ,פסטרמה הודו מחזה הודו רצוי נקבה יש לי ואני מכינה הרבה, ניסיתי מתכונים שונים שמצאתי בנט, אבל לאחרונה קבלתי טיפ להשרות 3 ימים את הפסטרמה במשרה המים ..ואכן הטיפ הוכיח עצמו, והפסטרמה יצאה עסיסית יותר ולבקשת חברות הכנתי סדנה להכנה קלה
המתכון:
½ חזה הודו 
 (החלק הפנימי הורדתי וממנו עשיתי מיני פסטרמה)
למרינדה :
20 גרגירי פלפל אנגלי
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כפית זרעי כוסברה
כתשתי מעט במכתש ועלי , והנחתי בסיר הוספתי
2 ראשי שום חתוכים לרוחבם על קליפתם
6-10 עלי דפנה
1 כף מלח
2 כפות דבש

  1. לערבב את כל חומרי המרינדה בקערה גדולה עם שתי כוסות מים ולהרתיח,
  2. להעביר את הציר לקערה שתכיל את הפסטרמה.
  3. לקרר היטב מספר שעות .
  4. והניח את חזה ההודו בקערה, להוסיף מים עד כיסוי ולהשרות לשלושה ימים במקרר .
  5. מדי פעם להפוך את חזה ההודו.
    מאושפז במרינדה
ציפויבמעבד מזון לשים
שיני שום קלופות מראש שלם
1-2כפות חרדל
2 כפות דבש
2 כפות פפריקה מעושנת
שביבי שום מיובש
¼ כוס שמן זית



  1. להוציא את חזה ההודו מהמשרה לנגב מעט אבל לא להוריד את הזירעונים הכתושים .
  2. לצפות את חזה הודו בתערובת הציפוי.(מה שנותר מהציפוי לשמור בצד)
  3. את הפסטרמה אני מעצבת לרב עם רשת המיועדת לכך שאותה ניתן להשיג בחניות מקצועיות ,בחניות ליצור נקניק, אולם הפעם לא הייתה לי רשת אז אלתרתי עם חוט כותנה וקשרתי שתי וערב.
  4. לעסות שוב לאחר הקשירה עם הציפוי
האפייה

  1. לעטוף את חזה הודו בניר כסף
  2. להכניס לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ל - 20 דקות, ועוד- 20 דקות ב-180 מעלות.
  3. לפתוח את ניר הכסף ,
  4. לשפוך את המים שהפסטרמה הפרשה באפיה 
  5. למרוח שוב מהציפוי שנותר, בשלב זה ניתן
    הפסטרמה אחרי כ40 דקות אפיה נמרחת שוב בציפוי וחוזרת לתנור.
    לפזר שביבי שום  ולאפות בחום חזק עד השחמה. הפסטרמה מוכנה כאשר נועצים מזלג ועדין יש מעט מים שמתפרצים אבל הוא מרגיש מוכן.
  6. להוציא מהתנור ולהניח כשעה להצטנן לעטוף בנייר כסף הדוק ( יש המשתמשים בשלב זה במשקולת שמניחים על הפסטרמה) לקרר היטב במקרר מספר שעות.

    נשמר כגוש כ- 8 ימים במקרר. ועד שלושה חודשים במקפיא
    כריך פסטרמה לעבודה

אותה הגברת בשינוי האדרת 

  • ניתן לתבל לשנות את הציפוי, להוסיף פרוסות שום מיובש/ זעתר/ רוטב סויה או צ'ילי מתוק, שביבי שום או בצל לפי טעמכם.
  • בתוספת תמצית עישון מקבלים טעם אוטנטי ניתן לרכוש את התמצית בחנויות מתמחות כמו סו שף, ספייס -כלים וטעמים. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה