27.12.16

בייסבול פטריות, בשר ואגוזים קריספיים מדהימים

כדורים קטנים של פטריות ממולאים בבשר ואגוזים. מטוגנים בציפוי קריספי,  פשוט ומממכר. מתאים כמתבן  או מנה פתיחה מעולה בארוחת מזנון  או כנשנוש לצד הבירה, מנה פשוטה וטעימה שתרשים את הסועדים

המצרכים
10 פטריות שמפיניון בינוניות
מנוקים היטב בניר ספוג במעט מים, ועם כפית מנקה את הפלומה השחורה ומרחבים מעט את הפתח
משרה לפטריות
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
להניח לחצי שעה לספיגת טעמים
למילית
250 גר בשר בקר טחון
2 שני שום כתושות
חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
2 כפות אגוזים טחונים דק או קמח שקדים
חופן אגוזים קצוצים
1 כף רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי (הפעם שמתי כף רוטב צ'ילי מתוק וכף רוטב צ'ילי חריף)
מעט מלח
לערבב היטב
המילוי
למלא את הפטריות עם גבעה ולכדרר לצורת כדור
להניח במקרר לחצי שעה להתגבשות
להכין את הציפוי
בקערה קטנה
1 ביצה טרופה
½ כפית שום גבישי
1 כף רוטב סויה
לערבב היטב למסה אחידה
ציפוי 2
צלחת שטוחה
1-2 כוסות פירורי לחם 
שומשום
שקדים מלובנים פרוסים
ההכנה
  1. לחמם מחבת עם שמן בגובה מחצית מגובה הפטריות הממולאות
  2. לטבול את הפטריות בביצה
  3. לגלגל בצלחת בתערובת פירורי
  4. לטיגון  עד הזהבה בשני הצדדים .
  5. להוציא לניר סופג ולהגיש.
    הכי טעים חם מהמחבת. אבל ניתן לאכול גם בטמפרטורת החדר



טליטיפ
  • את המטוגנים השונים יפה להגיש על מצע של עלי חסה, בנוסף ליופי, עלי החסה סופחים שמן הדבר שומר על פריכות המטוגנים ואין שלולית שמנונית בתחתית הצלחת. 
  • הכניסו לשמן חתיכת גזר טרי בתחילת הטיגון והחליפו מדי פעם במהלך הטיגון, הגזר עשיר בבטא-קרוטן ובקרוטנואידים נוספים, העוזרים בהאטת קצב התחמצנות השמן ועוזרים בשמירת איכותו.
  • להעשרת הטעם ניתן להוסיף שן שום או מעט רוזמרין בחימום השמן
    לילדים ללא שקדים ושמשום
    תהינו, זה ממכר וגורף מחמאות!
    *הכנתם את המתכון או כל מתכון אחר שלי? אשמח אם תשתפו במידה ותשלחו תמונה אשתף עם קרדיט מתאים.
    יום טוב וחמים, שלכם טלי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה