1.1.17

עוגיות מלחות ברגע

מתכון קליל להכנה וטעים, בעל אפשריות רבות לגיוון הטעמים

דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן הכנה:5 דקות * זמן אפיה: כ-20 דקות *כמות:כ40-50 עוגיות
המצרכים
300 גרם קמח רגיל
1-2 כפיות מלח אטלנטי
1 חלמון
200 גרם חמאה רכה
1 כף גבינה לבנה/יוגורט/שמנת וכו'
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
2כפות פרמזן 
ממרח זיתים (או זיתים קצוצים דק)
ממרח עגבניות מיובשות
שבבי בצל יבש
1כפית שום גבישי
1-2 כפיות מלח 
לציפוי
1חלבון ביצה
2 כפות פרמזן
שומשום
ההכנה
  1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים בנייר אפייה תבנית בינונית
  2. ללשים בקערה קמח, אבקת אפיה, מלח,אבקת שום, חלמון, חמאה/מרגרינה גבינה
  3.  משטחים את הבצק בצורה שווה בתבנית. 
  4. את החלבון שנותר טורפים מעט במזלג לאוורור  ומורחים על הבצק. 
  5. מפזרים מעליו תוספות -פרמזן שומשום 
  6. חותכים את הבצק לריבועים בגודל הרצוי בעזרת סכין או גלגלת פיצה.
  7. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שמזהיב ויציב. 
  8. מוציאים, עוברים על החיתוך, מצננים לגמרי, מפרדים שומרים בקופסה אטומה
    אותה הגברת בשינוי האדרת

אפשר להכין בלי תבנית: בשלב 3, מרדדים את הבצק על נייר אפייה, לעלה בעובי כחצי סנטימטר עד סנטימטר. ממשיכים לפי המוסבר במתכון.
ניתן להחליף את הפרמזן והשום וליצור טעמים שונים בחרו בשתי כפות מאחת והאפשריות הבאות:גבינה קשה מכל סוג, עמק, תום, קשקאבל, גאודה, שביבי בצל, קצח, זיתים קצוצים, ממרח זיתים, ממרח עגבניות שביבי צ'ילי ואפילו כפית סחוג וכו'
ניתן לצפות את העוגיות ב: קצח, שומשום  מלא/ שחור/ או רגיל, זעתר, סומק, שביבי צ'ילי, ובכל גבינה שבחרתם לשים בבצק 
טליטיפ
העוגיות מאד פריכות ונוטות להתפורר ולכן ממליצה להתייחס בעדנות ולהוציאן מהתבנית בעזרת נייר אפייה, הן במיטבן לאחר כ5 שעות קירור

לעוד מתכונים מלוחים וטעימים

בייגלה לעצלנים
עוגיות פרמזן וגרעינים






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה