10.1.17

סינייה מהירת הכנה

אחת הקלסיקות מהמטבח הערבי נקראת על שם הכלי בו נאפת שילוב של בשר טלה טחון וטחינה. קלת הכנה וטעימה מאד. 
חשוב במתכון זה להשתמש בבשר טחון טרי, אני טוחנת למנה זו ירך טלה או כתף עם מעט שומן כבש.
דרגת קושי:♥♥♥♥ *זמן עבודה:10 דקות *זמן אפיה: כ20 דקות *מספר מנות: 6 מנות לערך
למתכון
1 ק"ג בשר טחון טרי עם מעט שומן כבש
2 בצלים מגורדים על פומפייה
½-1 כוס פטרוזיליה קצוצה 
1 כף בהרט/ראס אל חנות 
מלח, פלפל, צ'ילי גרוס -לפי הטעם 
50 גר צנוברים קלויים
לטחינה
½1-1 כוסות טחינה גולמית בטחינה עדינה של אחוה
מיץ מלימון לפי הטעם

1-3 שני שום כתוש
מלח לפי הטעם
מים לפי הצורך 
לערבב למרקם קרמי
 
לעיטור
צנוברים קלויים, פטרוזיליה ועגבניות לפיזור לפני ההגשה 
ההכנה 

  1. ללוש את הבשר עם התבלינים , הכי נוח בתוך שקית ניילון 
  2. לשטח על תבנית גדולה או אישיות- על הבשר להיות בעובי של ½2-1 ס"מ
  3. לאפות כ15-20 דקות 
  4. לשפוך את הנוזלים -עד שלב זה ניתן להכין מראש 
  5. לצפות בנדיבות בטחינה 
  6. לפזר מעט שמן זית
  7. לאפות שוב כ 7-10 דקות עד הזהבה קלה של הטחינה
  8. לקשט בצנוברים קלויים/ פטרוזיליה/ עגבניות  ולהגיש עם פיתות חמות וירקות  

אותה הגברת בשינוי האדרת 

  • להכין על מצע של תפוחי אדמה אפויים או בטטות אפויות 
  • להחליף את הטחינה בחצאי עגבניות שרי או פרוסות עגבנייה
  • להכין את הבשר כקציצות ולטגן במחבת, לנקות את המחבת מהשמן, להחזיר את הקציצות לצקת טחינה על הקציצות לכסות ולבשל 10-15 דקות. 

סינייה עם חצילים
טליטיפ
אני מחזיקה בפריזר בשר שאפתי כסנייה, עטוף בניילון נצמד , כך יש לי בשלוף לאורחי פתע , מוסיפה טחינה ואופה.
 על הטחינה ויתרונותיה 


חברת "אחוה" משווקת את הטחינה הגולמית מתוצרתה בגרסה חדשה משופרת: טחינה עדינה 

טחינה בטחינה עדינה
הטחינה הגולמית של "אחוה" מיוצרת מזרעי שומשום איכותיים ללא תוספת מלח וללא השרייה במלח, מופחתת נתרן ובעלת ערכים בריאותיים מצטיינים. הטחינה העדינה מתאפשרת אודות לטכנולוגיה חדישה ומשפרת את מרקמו של המוצר וטעמו בחברת אחוה מקפידים על הכנת הטחינה על בסיס 100% שומשום טחון, כאשר שומשום מלא (עם הקליפה) גבוה בערכים תזונתיים בשל הוויטמינים והמינרליים הנמצאים בקליפה. המוצרים מכילים רכיבים טבעיים בלבד ומהווים בסיס לעשרות מאכלים מגוונים, בריאים וטעימים ובדגש על מחירים אטרקטיביים השווים לכל נפש.
לדברי יעל דרור, דיאטנית קלינית ופיזיולוגית M.Sc, "טחינה היא מאכל בריא ואיכותי המבוסס על זירעוני שומשום העוברים תהליך של טחינה ליצירת ממרח בעל טעם וריח אופייני, עשיר ביתרונות תזונתיים. כאשר הטחינה טבעית היא נחשבת למאכל בריא מאוד, כיוון שהיא עשירה בסידן, ברזל, חומצות שומן חיוניות, סיבים תזונתיים ודלה בנתרן. טחינה טבעית היא תוספת נהדרת לכל ארוחה ויכולה להשתלב כסלט בפני עצמו או כרוטב לסלט ירקות, תיבול לבשר ואפילו משתלבת בהרבה מאד סוגים של קינוחים. אך לא כל הטחינות יכולות להיחשב "בריאות" באותה מידה. אחד ההבדלים הבולטים בין הטחינות המיוצרות בארץ הוא תוספת המלח. כאשר מדברים על מלח, מתכוונים לתוספת מינרל ה"נתרן" למזון, הנחשב כיום לאחד מרכיבי המזון שמנסים להפחית בתפריט היומי. המלח נמצא במזונות מתועשים ומעובדים רבים. צריכה רבה שלו, עלולה לעלות את הסיכון הבריאותי למחלות רבות".לדבריה, "לפי ההנחיות של ארגוני הבריאות הגדולים בעולם, כמות הנתרן המומלצת ביום, צריכה להיות עד 2300 מ"ג בתזונה של מבוגר. כאשר יש בעיה בריאותית, ההמלצות אף מחמירות יותר, והן להקפיד על כמות יומית של עד 1500 מ"ג ביום. המצב כיום בתזונה המערבית, הוא שכמות הנתרן היומית מגיעה לאלפי מ"ג ביום, עד אפילו לכמות של 10,000 מ"ג(!). מצב זה איננו בריא וישנה קריאה גורפת כלל עולמית להפחית צריכת מזונות עשירים בנתרן ומזון מעובד. כדי לזהות טחינה גולמית טבעית ללא תוספת מלח, בדקו את כמות הנתרן בתווית המזון. אם הערך הוא כ- 10 מ"ג ומטה, אתם יכולים להיות בטוחים שמצאתם את מבוקשכם. לדוגמה, הטחינות של חברת "אחוה": טחינה גולמית, טחינה גולמית מלאה וטחינה חצי-חצי. שלושת הטחינות הללו מכילות 9-10 מ"ג נתרן ל-100 גרם".
 כשר פרווה בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ירושלים.
מחיר מומלץ לצרכן: 8 – 10 ₪ לאריזת 500 גרם,
 14 – 16 ₪ לאריזת 1 ק"ג.
להשיג ברשתות השיווק והחנויות המובחרות.
  בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה