8.1.17

מרק גולש הונגרי

מרק הונגרי עשיר של ירקות ובשר - חם, טעים וחורפי. זהו המרק הכי מפואר של המטבח האוסטרו -הונגרי  על אף שהוא מסווג כמרק רבים מחשבים אותו לנזיד, הוא מוגש כמנה עיקרית דשנה, שאפשר להקדים לה מנה ראשונה קלה או להגיש עם ירקות 
בהונגריה הוגש לי כשלצידו לחם כפרי, שמנת חמוצה, פרוסות מלפפון וצנון(שחור וחריף)
כמספר עקרות הבית ההונגריות כך מספר המתכונים למרק, מביאה לכם את המתכון הבסיסי ובסוף אפשריות לשדרוגים.

אז מתחילים
600 גרם בשר בקר עם מעט שומן(השתמשתי במכסה הצלע של טלה)  חתוך לקוביות
50 גר שומן אווז (הוחלף בשמן קנולה)
1 בצל מגורד על פומפייה או במעבד מזון
2 גבעולי סלרי קצוצים
4 שיני שום פרוסות
2 עגבניות טריות מגורדות על פומפייה
6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1 כף  פפריקה מתוקה
1 כף סוכר
1 כפית קימל (לא אוהבת לא שמתי)
½ כפית פלפל שחור טחון
¼-½ כפית פפריקה חריפה
ציר בקר או מים
אבקת מרק (משתמשת באבקה ביתית)
אבקת מרק בצל (משתמשת בתבלין בצל ביתי)
צרור פטרוזיליה טרייה
הכנה:
  1. בסיר כבד, מחממים שמן לטיגון
  2. מתבלים את קוביות הבקר במלח ופלפל שחור, מטגנים אותן עד שהן משחימות ומוציאים אותן מהסיר
  3.  מוסיפים לסיר את הבצל, הסלרי, השום והעגבניות, מטגנים כשתי דקות 
  4. מחזירים לסיר את הבשר המטוגן, יוצקים לסיר מים כך שיגיעו עד לגובה של שניים או שלושה סנטימטרים מעל הבשר והירקות.
  5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר, ממשיכים לבשל על אש נמוכה כשעתיים לפחות- בסיר לחץ כ3/4 שעה (הבשר אמור להתרכך מאוד, במידה והבשר לא רך דיו ממשיכים לבשל).
  6. כאשר הבשר רך מוסיפים את תפוחי האדמה ומים עד כיסוי מתבלים 
  7. ממשיכים לבשל עוד כ-40 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים. 
  8. טועמים ומתקנים תיבול 
  9. מוספים פטרוזיליה טרייה קצוצה בסוף הבישול ובהגשה מוספים פטרוזיליה

אותה הגברת בשינוי האדרת 

  • אפשר להחליף חצי מכמות תפוחי-האדמה ב-500 גרם כרוב לבן, חתוך לרצועות דקות.
  • במקום תפוחי-האדמה, מוסיפים לתבשיל עם הבשר, שעועית לבנה שהושרתה בתחילת הבישול.
  • להעשרת הטעמים מומלץ להוסיף עצם או רגל בקר 
  • ניתן להעשיר בבצקיות 

לבצקניות (נוקדלי):
2 ביצים
חצי כוס קמח
מעט מלח
הכנה

  1. מערבבים הכל בעזרת מטרפה לבלילה צמיגית, ומעבירים דרך מסננת לסיר מים רותחים ממולחים, מבשלים במים כ- 3 דקות, מסננים ומעל שופכים מעט שמן. 
  2. ניתן להגיש אותם כך במרק או לטגן אותן עם פירורי לחם

אנחנו התענגנו על המרק החורפי הזה ביום גשום וקר..תהינו גם אתם 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה