8.6.17

פסטה ללא גלוטן ברוטב בטטה ותרד טבעוני


הזמנה היתה לפסטה ברוטב בטטה ומשהו ירוק.  בבוקרו של יום קטפתי תרד ועלי מנגולד חתכתי את  ירקות לרוטב הגיעו אורחים,  אופנתיים- הטרנד האחרון באופנה, בקרב חברי הצעירים  - טבעונות !! וובנוסף אחד החברים רגיש לגלוטן, החלטתי שאני לא משנה תכניות ומתאימה את המנה שתתאים לכולם.
החלפתי את החמאה בשמן קוקוס, את השמנת והחלב בקרם קוקוס וחלב סויה. השתמשתי בפסטה פנה מתירס ללא גלוטן. שילוב הטעמים עם הריח הקל של תירס היה מעולה. ממליצה לנסות ולהנות.

המצרכים

250 גר פסטה פנה ללא גלוטן קיים מאורז או תירס כאמור התמשתי בתירס
לקראת סיום בישול הרוטב לבשל את הפסטה לפי ההוראות 

הרוטב

3 קוביות שום כתוש דורות1-2 כפית שמן קוקוס
לחמם במחבת על אש קטנה עד שמתחיל לרתוח
להוסיף 
2 כוסות תרד קצוץ או מנוגלד 
2 בטטות בנוניות קלופות וחתוכות לקוביות 
לכסות ולאדות עד שהבטטה מתחילה להתרכך . לערבב מדי פעם 
לתבל 
1/8 כפית אגוז מוסקט טחון טרי
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
4 תבליות עשבי תיבול איטלקישל דורות
קמצוץ צ`לי גרוס
לערבב ולהוסיף 
½ כוס קרם קוקוס (שמנת מתוקה)
½ כוס חלב סויה/אורז ( חלב)
1 מקל קינמון 

ההכנה



  1. לכסות  ולבשל כ 30 דקות לערבב מדי פעם 
  2. לקראת הסוף להוסיף מהמים בהם בשלנו את הפסטה לדלילות הרצויה של הרוטב
  3. להוסיף את הפסטה המסוננת, לערבב . ולהגיש 
  4. בהגשה לפזר מעט פלפל שחור ועשבי תיבול אהובים

לשדרוג 

ניתן ורצוי לפזר מעט שקדים מלובנים קלויים אגוזים וצנובר


קוראי היקרים, תודה שהגעתם עד הלום
התגובות שלכם הם הדלק שלי להמשיך ולשתף אז אנא השאירו אות לביקורכם
 ואם אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים?
הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם?
אשמח לתגובות ורשמים.
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי?
אתם מוזמנים להרשם בקוביה העליונה מימין