25.7.17

גזרים צבעוניים וסלק אפויים טבעוני ולייט


מנה גזרים מדהימה שהופכת למלכת השולחן בכל אירוח,המנה צבעונית ויפה, טעימה מאד, עשירה בסיבים ודלת קלוריות.

מנה שהפתעה אותי בטעמה המיוחד, ולוקלקה ע"י כל הסועדים.
המנה מורכבת מגזרים צבעוניים שבעבר היה ניתן להשיג רק בשוקי החקלאים והיום משווקים בשקיות במקררים בשופרסל.
טעמם של הגזרים הצבעוניים זהה לטעם הגזר הכתום המוכר והצבעוניות מוסיפה חן למנה. מחירו של הגזר הצבעוני יקר מהגזר הכתום (כ-15 שח לחבילה של שמונה גזרים 2 מכל צבע)
אבל יש סגולות נוספות לצבע




 דיאטלי
נקודות שומרי משקל למתכון: ½6 נקודות
לערכים התזונתיים של המתכון:
סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)685198
חלבונים (גרם)134
פחמימות (גרם)14241
שומנים (גרם)124
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.
דרגת קושי:♥♥♥♥ *זמן הכנה: 15 דקות *זמן אפיה: כשעה

ותחלס למתכון

המצרכים
חבילה גזר צבעוני 
1 סלק גדול(או יותר)
½ כוס מיץ תפוזים
1 כף שמן (במקור 3 כפות מטעמי דיאטה הפחתיתי והטעם לא נפגם)
1 כף סירופ מייפל טבעי
½ כפית מלח
4-5 ענפי תימין/רוזמרין/עלי מרווה
ההכנה

  1. לחמם תנור ל200 מעלות
  2. לרפד תבנית בנייר אפיה
  3. לרחוץ את הגזרים והסלק היטב 
  4. לקלף את הגזרים והסלק (רצוי לא לקלף גזר בגלל חוסר טריות קלפתי)
  5. לחתוך את הגזר לחצי לאורכו ואם מאד ארוך לחתוך לחצי לרוחבו
  6. לחתוך את הסלק לאצבעות בעוסי של כ1 ס"מ
  7. בקערה גדולה לערבב את כל חומרי הרוטב להוסיף את הגזר ולערבב היטב 
  8. להניח בשכבה אחת על התבנית
  9. לפזר ענפי תימין או רוזמרין או עלי מרווה 
  10. לאפות בתנור בחום של 180 מעלות ל45-60 דקות 

טעים לאכול חם או קר,
ניתן לקצוץ ולהוסיף לסלטים

ניתן להגיש כנשנוש בתוספת מייפל או יוגורט
אותי משמש כתוספת למנה עיקרית

מוגש בתוספת דג ברוטב לימון